Over Nicomet Trading

Nicomet Trading is een voorraadhouder en handelsfirma in halffabricaten zoals platen, coils, buizen, staf, draad, flenzen en fittingen.

Wij zijn gespecialiseerd in overtollige en tweede keus producten in diverse kwaliteiten staal, roestvaststaal en nikkellegeringen.

Wij proberen de klanten zoveel mogelijk te ontzorgen door een zo hoog mogelijke opbrengst voor de overtollige/tweede keus producten te genereren en de afwikkeling zo snel mogelijk te organiseren. Doordat wij de juiste contacten hebben met betrouwbare transportbedrijven kunnen wij de goederen ook zeer snel afhalen zodat de kostbare ruimte in het magazijn weer nuttig besteed kan worden.

Met onze activiteiten proberen wij ook een steentje bij te dragen aan een circulaire economie doordat wij de tweede keus producten die binnen Europa vaak gezien worden als “afval” toch weer een tweede leven geven door ze aan onze vaste klanten te verkopen buiten Europa.

Geschiedenis

Ruim 50 jaar geleden is Nicomet begonnen met het recyclen van papier en metalen, in het metaalschroot werden vaak nog bruikbare producten gevonden waarvan het zonde was om die te verschroten. Voor deze bruikbare producten werden klanten gezocht in het Midden-Oosten en Azië. Veel van deze oorspronkelijke klanten kopen hun materialen nog steeds bij Nicomet Trading.

Het bedrijf is genoemd naar de elementen Nikkel (Ni) en Kobalt (Co) gevolgd met de afkorting van het woord metalen.